Hogyan ismerhetjük fel kutyánkon a mérgezés tüneteit?

2014. november 12. 12:49  •  Szerző:
dog-471188

Milyen tüneteket okozhat, ha kutyánk mérgezés áldozatává vált?

  • hullik a szőre
  • közérzete romlik
  • hányással és hasmenéssel küzd
  • a pupillái merevek vagy egyenlőtlenül tágultak
  • vérkeringési zavarok következnek be
  • a fej nyálkahártyái elszíneződnek
  • szubnormális hőmérséklete van
  • a központi idegrendszer érző és motorikus zavarai is bekövetkeznek

A mérgezés súlyos esetben kedvencünk pusztulását okozhatja, ezért ha a fenti tünetek valamelyikét tapasztaljuk, minél előbb vigyük állatorvoshoz!

A haziallat.hu oldalon olvashatjuk az alábbi javaslatokat a homeopátiás szerekkel való kezelésre, a különböző mérgező szerek ellen:

Akut mérgezés esetén – amennyiben a kutya önmaga nem képes hányni -, célszerű hányást kiváltani, hogy ezzel kiöklendeztessük a mérget a gyomorból. Ehhez mindenképpen kérjük állatorvos segítségét, aki ezt szakszerűen elő tudja idézni kedvencünknél.

● Patkányméreg (kumarinszármazék) felvétel esetén: Lachesis CH9 háromóránként vagy CH15-ös potenciában naponta kétszer; ehhez Crotalus CH9 háromóránként vagy CH15-ös potenciában naponta kétszer; valamint B- és K-vitamin készítmények adása javasolt.

● Antibiotikumok és kemoterápiás szerek alkalmazása után: Nux vomica CH15 naponta egyszer, Magnesium sulphuricum CH9 naponta kétszer.

● Szteroidok vagy nyugtatószerek okozta mérgezésnél: Phosphor CH9 naponta háromszor.

● Rovarölő-, növényvédő- és gyomirtószerek felvételekor: Okoubaka CH5 naponta négyszer, Phosphor CH15 naponta kétszer.

● Romlott hús, ~ kolbász, ~ dobozos eledel, ~ hal elfogyasztásakor: Arsenicum album CH15 naponta egyszer, Okoubaka CH5 naponta négyszer.

● Oltási károsodások és túlérzékenységi reakciók alkalmával: Thuja CH15 kétnaponként, Beryllium CH9 naponta kétszer. Ha oltás után görcsök jelentkeznek, akkor a Silicea CH9 javasolt napi háromszor.

A további sejtpusztulás megakadályozása érdekében naponta többször adjunk a Bach-féle virágterápiás készítmények életmentő cseppjéből, ezek az energiasokkot is feloldják. Kis betegünket aromamécsesben elpárologtatott rózsaolajból származó építő információkkal is feltölthetjük.

A fent felsorolt homeopátiás szerek segítenek a méreganyagok kiválasztásában, semlegesítésében, a blokkolt enzimrendszer újraaktiválásában, és a megzavart sejtfolyamatok újraszervezésében.

Forrás: haziallat.hu