Radar és a fürdés

2015. július 14. 07:34  •  Szerző:
Radar 2

Van egy mondás, miszerint a gyerek vagy tiszta, vagy boldog. Ez igaz a kutyákra is. Radar egyáltalán nem félti gyönyörű aranyszínű bundáját egy kis sárban való hempergéstől. A kutyahaverokkal való hosszas hancúrozás után pedig egyenesen úgy néz ki, mint aki egy kiadós boxmeccsről érkezett haza. Nem állítanám, hogy Radar élvezi az otthoni fürdést. Ennek eleinte hangot is adott, bőszen tiltakozott, hogy őt ugyan nem samponozom be, és különben is milyen gonoszság lemosni a bundájáról azt a sok érdekes szagot, amit ő hosszas hempergés árán gyűjtött össze.

2015-07-01 23.30.24Ám én makacson suvickoltam tovább a kutyát, a párom pedig nyomta bele a jutifalatokat és édes hangon gügyögtünk hozzá. Ma már ennél egyszerűbb a helyzet. Már egyedül is sikerül anélkül megfürdetni, hogy akár én, akár az egész fürdőszoba csuromvizes legyen. Hatalmas agonizáló szemekkel néz rám ilyenkor, de beletörődve sorsába próbál nyugton maradni, hogy minél előbb túljussunk rajta. A labrador szőre nagyon hamar szárad, így egy alaposabb törölközés után fél órával már kész is az üde illatú, bársonyos szőrű kutyánk. Egészen a következő sétáltatásig.

Szerencsére nem kell gyakran fürdetni, van egy nagyon szuper gumis kefénk, ami szépen kiszedi a kisebb szennyeződéseket és a felesleges szőrt is. Eleinte tartottam tőle, hogy Radar hogyan fogja ezt a fajta törődést fogadni, mivel az otthoni labradorunknak csak felmutatom a kutyakefét és máris a kert ellenkező végébe iszkol, pedig őt is kicsi kora óta próbáljuk kozmetikázni. Radar eleinte egy jópofa gumis rágcsának nézte a fésűjét, és nem értette, hogyha nem játszhat vele, akkor ugyan mire jó ez.

Azóta szerencsére nagyon imádja a fésülést, csak az a gond, hogy ilyenkor egyből a hátára penderül, hogy a hasát vakargassam vele. A hasán viszont ugye nincs sok szőr, tehát belekerül egy kis birkózásba, míg sikerül Radart rendesen megfésülni.

Lejegyezte: a nevelőgazdi

Kapcsolódó cikk: Kedvenceink fürdetése