Radar, a csínytevő

2015. augusztus 5. 06:22  •  Szerző:
Játsszunk!

A rosszalkodás fogalma eddig számomra ismeretlen volt, de mióta Radar a szüleimnél nyaral, azóta egyre többször kapok telefonhívásokat otthonról, hogy Radar aznap éppen mit tett tönkre a kertben. Úgy tűnik, kedvenc foglalatossága az ásás. Legutóbb kinézett egy árnyékos helyet az egyik tuja tövében, ásott egy hatalmas lyukat a földbe, majd kirágta a locsolócsövet, amiből a kicsorgó víz feltöltötte a kiásott gödröt. Ezután, mint aki jól végezte dolgát, Radar szépen belefeküdt és kéjesen élvezte az általa készített medencéjét. Ilyenkor, valljuk be, nem egyszerű röhögés nélkül leszidni a kutyát.

Frici cicánk nagy egerésző hírében áll, és rendszeresen hozza bemutatásra, mit sikerült aznap levadásznia. Mivel Radarral világi haverok lettek, ő az, aki először kóstolhatja az aznapi menüt. Anyukám az egyik gyümölcsfa alatt találta Radart nagy munkában, és azt hitte, a kutyus már megint egy szilvát rágcsál. Félt, hogy lenyeli a magot, ezért megpróbálta elvenni tőle. Ekkor szembesült vele, hogy egy nyálas-véres egértetemet tart a kezében. Sikítva rohant a kukáig.

Ezen kívül Radar elrágta a lábtörlőt, kihalászta az összes tavirózsát a mini kerti tóból, feltúrta a virágos kertet, lelegelte a fűszernövényeket, döglött békát hozott be a konyhába, megette a macskatápot, kikészítette a szomszéd kutyákat és még sorolhatnám, hogy milyen csínytevéseken járt az esze nap mint nap. Mindennek ellenére a szüleim csak nagy nehezen tudtak elbúcsúzni tőle, és szeretettel visszavárják bármikor, ha egy kis rosszalkodáshoz lenne kedve újra.

Lejegyezte: a nevelőgazdi

Kapcsolódó anyag: Lakásunk, életstílusunk kutyaellenes – Viselkedési problémák 1.