Az eső? Nem akadály!

2015. október 22. 07:05  •  Szerző:
2015-10-08 12.28.41

Beköszöntött az esős idő, ami egy kutyatartónak kétszer akkora nyűg. Nem elég, hogy beázik a cipőnk és alapból nincs olyan jó kedvünk, mert nem süt a nap, de még a kutyasétáltatás is kellemes időtöltés helyett macerává válik.

Reggel sötétben indulunk el a parkba játszani és munka után a szakadó esőből hazatérve nem a forró fürdő vár minket, hanem egy izgága kutyus, akit egyből le kell vinni ki, vissza a hideg, nyirkos utcákra.

Van olyan kutyus, aki elvből utálja az esőt és dolga végeztével siet vissza a lakásba. Radar persze nem ilyen. Az első esős séta alkalmával nem igazán értette, hogy mi esik az égből, de hamar rájött, hogy őt ez nem tartja vissza a napi többszöri futkározástól és hosszú sétáktól. Így beszereztem egy nem túl szép, de annál praktikusabb gumicsizmát és egy hatalmas esernyőt. Esténként ugyanúgy megy a hancúrozás a kutyákkal, mint még nyáron, csak mi, gazdik állunk átfagyva az egyetlen fedett kis helyen a parkban.

Ezt az időtöltést is kellemessé lehet tenni egy-két bögre meleg teával vagy forralt borral. Kinek milyen napja volt aznap. A hideg idő beköszöntével tényleg macerásabb a kutyatartás és többet kell takarítani a lakásban, de a kutyának hála belőlem sem válik barlanglakó, többet sétálok a szabadban és este a kanapén mellém bújó, szinte doromboló meleg kutyus érzése megfizethetetlen része a mindennapoknak.

Lejegyezte: a nevelőgazdi

Kapcsolódó anyag: Hozom a pórázt, menjünk sétálni!