Gyógyulj meg, Radar!

2015. november 2. 11:26  •  Szerző:
2015-11-01 13.00.32

Sosem gondoltam, hogy így lehet aggódni ezért a kis szőrmókért. Eleinte csak egy kis hasmenéssel kezdődött az egész. De ilyenkor jogosan lehet azt feltételezni, hogy összeevett valamit a parkban. Viszont mikor a harmadik naptól egyre rosszabb lett Radar állapota, egyből siettünk az állatorvoshoz. Alaposan megvizsgálták, amit Radar nagyon ügyesen tűrt. Engedte, hogy belenézzenek a szájába és megnyomkodják a hasát. Kapott 3 szurit, ekkor csak kicsit meglepődött, viszont mikor kapott még kettőt, akkor már elment a kedve az orvososditól.

Reméltük, hogy innen már minden rendben lesz, a szigorú diéta és a gyógyszerek megteszik a hatásukat. Ám másnap reggelre Radar állapot anem javult, sőt rosszabb lett. Erős hasi görcsök gyötörték, véres lett a széklete és kihányta az előző napi vacsoráját is. Így a vasárnap reggelt az ügyeleten kezdtük. Annyira aggódtam, hogy alig tudtam elvezetni az állatorvosi egyetem ügyeletére.

Nagyon kedvesek voltak és a legjobb az volt, hogy ismerték Radart, mert a NÉBIH-nél is dolgoznak páran az állatorvosok közül. Annyi gyógyító simit kapott, hogy holnapra már biztosan jobban kell lennie.

Újra gondosan megvizsgálták, ezt Radar már egyre kevésbé viselte jól, nyüszített, ha nyomogatták a hasát és egyre csak bújt hozzám és könyörgött, hogy menjünk már. De nem úszta meg ilyen könnyen, a tegnapi 5 szuri után, ma kapott még kettő antibiotikumosat. Ekkor Radarnak már nem igazán tetszett, hogy ennyiszer tűpárnának nézik, de azért kedvesen megcsóválta a farkát mikor az állatorvos megsimogatta.

Most itthon pihenünk, sikerült egy kis csirkemellet és a gyógyszereit belediktálni. Szurkoljunk, hogy minél hamarabb meggyógyuljon!

Lejegyezte: a nevelőgazdi

Kapcsolódó cikk: Néha megy a hasa és nem múlik el, mi lehet az?