A kis falánk

2015. november 20. 09:59  •  Szerző:
cut-IMG_3041-mod-blogra

Szerencsére Radar betegsége nem bizonyult komolynak, bár nagyon ijesztő volt. Nem tudom pontosan megmondani, hogy mikor és hol kaphatta el, mivel egyik kutyahaverja sem esett át hasonlón, így inkább arra gyanakodtam, hogy a földről zabálhatott fel valamit.

A legtöbb kutya imád mindent megkóstolni, megrágni, sajnos Radar sem kivétel ez alól. Bármit feleszik, amit a földön talál, ezt persze csak akkor meri megtenni, ha éppen nincsen szem előtt. Imád körülöttem sündörögni, amíg a konyhában tevékenykedem, hiszen mindig van egy-két leeső falat, amit felszippanthat. Legutóbb rajtakaptam, hogy a mosogatógépben hagyott mosatlanokat nyalogatja, amire már 3 napja van rászáradva mindenféle ételmaradék. Persze ennél sokkal gusztustalanabb dolgokat is felesznek a kutyák egy-egy séta közben, amit Radar esetében szigorúan büntetni kell és nagyon jutalmazni, ha például szófogadóan kikerüli a földön fekvő elejtett szendvicset.

Később ennek nagy jelentősége lesz, ha Radar gazdája már nem fogja látni, hogy mikor kap fel a kutyus valamit a fűből, hiszen ez akár munka, akár játék közben nagyon veszélyes lehet. Egyrészt elterelheti a figyelmét a munkájáról egy érdekes illat, másrészt sok betegséget, mérgezést okozó dolgot szedhet így össze. Radarnak ezt a tudását még csiszolni kell, mivel ő még úgy gondolja, hogy amit gazdi nem lát, az nem is árt. Egy labradornak a legnagyobb csábítást mindig is a kaja fogja jelenteni. Ettől is annyira motiválható és tanulékony ez a fajta.

Lejegyezte: a nevelőgazdi