Tappancsok veszélyben

2016. január 18. 13:22  •  Szerző:
2016-01-04 14.54.17

Meglett az eredménye a sok szaladgálásnak a jeges talajon, sajnos Radar mellső tappancsai csúnyán kirepedeztek. Annyira fájt már neki, hogy a többi kutyussal sem volt kedve játszani.

Persze ettől hatalmas energiák halmozódtak fel benne és a lakáson állt bosszút, de mit lehetett tenni. Próbáltam rendszeresen kenni, de amint alkalma adódott, szépen le is nyalta. A gyulladás visszahúzódott, de nagyon lassan gyógyult neki. Ekkor találtuk ki, hogy zoknit húzunk rá. Ezt Radar nem találta egy frenetikus ötletnek, konkrétan nem volt hajlandó onnantól kezdve megmozdulni, csak megvető tekintettel nézett ránk. Ekkor átfutott egy gonosz gondolat az agyunkon, hogy legközelebb, ha magára hagyjuk is zoknit húzunk a lábára, és talán akkor van esély rá, hogy a lakást így egyben találjuk, mire hazaérünk.

Persze hamar megsajnáltuk és miután beitta a talpa a krémet, megszabadítottuk szenvedése tárgyától. Ezek után hamar elvetettem a kinti kutyacipő ötletét is, Radar legnagyobb örömére. Ahogy apukám mondaná: nehogy már a fővárosi puhány talpa ne bírja a telet. Szerencsére a rendszeres ápolásnak meglett a hatása és Radar végre újra önfeledten futkározhat a hóban.

Lejegyezte: a nevelőgazdi

Kapcsolódó cikk: Hogyan óvjuk kedvenceinket a hideg időben?