Születésnapi ajándék: a 99. Vizsla Túra

2016. április 1. 07:09  •  Szerző:
IMG_7923

Ha szülinapról, karácsonyról vagy bármilyen apropóból való ajándékozásról van szó, mindig igyekszem meglepetés gyanánt valamilyen élményt adni. Így ünnepeltük meg Radar első születésnapját is.

Tudtam, hogy bármiféle gumicsontnál jobban örülne egy közös kirándulásnak. Éppen azon a hétvégén került megrendezésre a 99. Vizsla Túra a Hármashatár-hegyen, ahol több száz kutya és gazdája vágott neki együtt a közös sétának. Persze családom férfi tagjait inkább a túra végén kapható bográcsos babgulyás vette rá, hogy elinduljanak velünk a természetbe, de a végére bevallották, hogy ilyen jól régen telt a vasárnap.

Volt pár pocsolya, amit a többi kutya szó nélkül kikerült, de Radarnak persze esze ágában sem volt. Olyan boldogsággal vetette bele magát, mintha tudta volna, hogy neki most szülinapja van, és amúgy is ő az egyetlen labrador a sok vizsla között, tehát vizikutya lévén muszáj végigugrálni minden egyes pocsolyát. Hála a labrador öntisztuló tulajdonságának, mire megettük a babgulyást, Radar szőre is újra aranyban pompázott.

Lejegyezte: a nevelőgazdi