Büdös kutya!

2017. szeptember 8. 10:38  •  Szerző:
20170711_074424-smaller

Amikor az ember elhatározza, hogy kutyával egy légtérben éli az életét, akkor bizony nem mindegy, hogy mennyire változik meg a megszokott komfort körülötte. Nem kertelek. A kutyának kutyaszaga van.

Főleg, ha legalább fél évig kennelben tartották. Radar is büdös volt, legalább is a szobakutya életmódhoz. Azt tanultam valahol egyszer, hogy ha diszkomfortos a közérzetem, akkor tegyek érte, hogy elmúljon. Nem mentem messze. Brigit, a Kutyaisi épületében dolgozó kutyakozmetikust kértem meg, hogy tegye tisztába Radar bundáját. Szerencsére két másik kutyus között volt egy kis ideje rá. A labrador retrievereket samponnal évente csak két alkalommal ajánlott megfürdetni. Előtte azonban furminálni kell a szőrüket, vagyis egy sűrű fogú, egysoros kefével ki kell fésülni az elhalt puha aljszőrzetüket.

Profi kezek néhány perc alatt kifésülték Radar szőrét, majd mehetett a speciális kutyafürdőkádba. Köztudomásul, hogy a labik imádják a vizet. De Radar nem volt boldog, miközben lecsutakolták. Legalábbis ezt a megjegyzést fűzte Brigi a Messengeren küldött fényképhez.

A fürdetés azonban csodát művelt. Nem csak egy illatos szobatárs, de egy tündöklő szőrű, mindenkit simogatásra csábító, mondhatnám kiállításra termett kutya került ki a szalonból.

Lejegyezte: Gábor