Szabadagazdi
Felelős gazdi Szakértő szemmel

A kutya füle

A fülek akkor egészségesek, ha tiszták és rózsaszínűnek, nincs bennük váladék, illetve nem árasztanak erős szagot. Amennyiben ilyen tüneteket észlelünk, valószínűleg valamilyen gyulladás áll fenn. A szokásosnál nagyobb mennyiségű, sötétebb színű fülzsiradék is utalhat fertőzésre, vagy akár élősködő jelenlétére is.

Onnan tudjuk, hogy a kutyának fáj a füle, hogy ilyenkor vakarja, és gyakran egyik oldalra hajtja vagy rázza a fejét. Fülproblémák esetén az is előfordulhat, hogy a kutyus megpróbálja megakadályozni, hogy megérintsék. Ha ezek a tünetek hirtelen jelennek meg, akkor lehet, hogy valamilyen idegen test (pl. toklász) került a fülbe. Ha ilyet észlelünk, ne próbáljuk kipiszkálni az idegen anyagot, ne öntsünk semmit a fülbe, hanem keressük fel mihamarabb az állatorvost! Semmiképp ne öntsünk folyadékot a kutya fülébe, mert az akadályozza az orvosi vizsgálatot, ráadásul az állandó fejrázás következtében könnyen vérömleny alakulhat ki a fülben, amelynek megoldása csakis műtéti úton lehetséges.

Cikkek ebben a kategóriában

Alapengedelmességi gyakorlatok – a láb melletti követés

ml

Mindent a mikrochipről

admin

Pénteken kezdődik a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

Strbik Dorina

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató