Szabadagazdi
Szakértő szemmel

Mi a teendő, ha kutyánk vagy macskánk fájdalomcsillapítót fogyasztott?

A kutyák is, de a macskák kifejezetten érzékenyek egyes fájdalomcsillapítókra. Ha arra gyanakszunk, hogy állatunk megdézsmálta a gyógyszeres ládika tartalmát, haladéktalanul forduljunk állatorvoshoz!

Egyes fájdalomcsillapító hatóanyagoknál hányás, nyálzás vagy bágyadtság fordulhat elő. Más hatóanyagok elfogyasztása súlyos állapothoz vezethet, létfontosságú szervek károsodhatnak (pl. máj, vese), ami akár elhullással is végződhet.

Az állatorvosi látogatás előtt érdemes átgondolni, milyen gyógyszerekhez juthatott hozzá kedvencünk, mennyit fogyasztott ezekből és körülbelül mikor történhetett az eset. Ez sokat segíthet az állatorvosnak a megfelelő terápia kiválasztásában. Felelős állattartóként pedig gyógyszeres, vegyszeres készletünket jól zárjuk el a háziállataink elől is, ahogyan a gyerekeink elől elzárjuk.

Cikkek ebben a kategóriában

Házőrző házi lúd

ml

Dél-Magyarországról terjed a szívféreg

admin

Hányféle „-árium”-ot ismersz?

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató