Szabadagazdi
Felelős gazdi Nem kutya!

Élő állatot ne ajándékozz!

Amikor elmúlnak az ünnepek, megnő a kidobott, elhagyott, menhelyre leadott állatok száma. Miért? Mert sokan mindenféle megfontolás, tervezés nélkül „szereznek be” állatot. Ők még nem értik, hogy egy magunkhoz vett élőlény élethosszig tartó elkötelezettséget jelent.

Akár vásárolunk, akár örökbe fogadunk egy állatot, számolnunk kell azzal, hogy a gondoskodás energiát, időt, pénzbeli ráfordítást igényel. S akkor még nem is szóltunk arról, hogy a kutya vagy a cica, de számos más kisállat is igényli a vele való foglalkozást, a törődést, amit pénzben nem lehet kifejezni.

Egy állat nem árucikk, nem játék és nem ajándék! Sem karácsonykor, sem húsvétkor, sem pedig más ünnepi alkalomkor. Ha szeretnénk magunkhoz venni egy kisállatot, előtte mindig kérjük ki a velünk élő családtagok véleményét. Hiszen a család együtt gondozza majd a kedvencünket, aki a családdal együtt egy fedél alatt fog élni. Ha mégis úgy döntünk, hogy mostanában szeretnénk háziállatot, fontoljuk meg az örökbefogadás lehetőségét!

Ha pedig mégsem fogadunk örökbe, a karácsony akkor is kitűnő alkalom arra, hogy adományokkal, ajándékokkal támogassuk a menhelyeket.

Cikkek ebben a kategóriában

Kutyakötelesség

ml

Tengeri dísz az akváriumban

ml

A nyers étrenden tartás kockázatai kutyáknál

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató