Szabadagazdi
Felelős gazdi

Süssünk kutyakekszet!

Kutyakeksz almával

Hozzávalók

2 és 1/2 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt

1/2 csésze kukoricadara,

1 finomra vágott vagy reszelt alma (héj nélkül)

1 egész tojás felverve

1/3 csésze növényi olaj

1/2 csésze hideg víz

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra, és olajozzuk meg a sütőpapírt. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet a kukoricadarával, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól dolgozzuk össze. Lisztezzük be a gyúródeszkát, és nyújtsuk ki a tésztát kb. 2-2,5 cm vastagságúra. Tésztakiszúróval szaggassuk ki, és a sütőpapírral borított tepsiben 35 percre tegyük a sütőbe. Miután megsültek, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk benne a kekszeket még 35-40 percig, hogy ropogósak legyenek. Kihűlés után máris fogyaszthatók. A maradékot tegyük bele légmentesen zárható tasakba vagy dobozba, és fagyasszuk le.

Tipp: a friss alma helyett készíthetjük édesburgonyával, banánnal, sárgarépával, vagy akár össze is kombinálhatjuk őket, kedvencünk ízlése szerint.

Cikkek ebben a kategóriában

Etetési higiénia

ml

Etetési higiénia – még egyszer

ml

Hasznos kiadvány: így utazz a kutyáddal

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató