Szabadagazdi
Felelős gazdi

Óvatosan a nyitott ablakkal!

Jön a jó idő, kinyitjuk az ablakokat. Sokan nem is gondolnak bele, hogy mennyi balesetveszélyt rejthet magában egy nyitott ablak.

Sajnos nem minden állat tanulja meg, hogy „kihajolni veszélyes”! Kutyáknál, cicáknál, de még az apró rágcsálóinknál is előfordulnak balesetek. Annak ellenére, hogy a cicák magasról is talpra érkeznek, ha túl magasról ugranak vagy esnek le, súlyos állkapocs-, fej- vagy végtagsérülést szenvedhetnek. A bukóra nyitott ablak és a keret közé beszorulhatnak, ami különböző sérülésekhez, de akár fulladáshoz is vezethet.

A kutyák  lent sétáló gazdájuk felé még az erkélyről is képesek kiugrani. A papagájok számára is csábító lehet a nyitott ablak. Ők azonban a szabadban az időjárási viszontagságok, ragadozók, élelemhiány miatt könnyen elpusztulnak.

Cikkek ebben a kategóriában

Miért fontos, hogy a karom megfelelő hosszúságú legyen?

Féregtelenítés: évente kétszer is ajánlatos

ml

Papagájos karácsonyt!

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató