Szabadagazdi
Felelős gazdi Kiadványok

Kutyakötelesség

A KutyakötelességÚtmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz című kötetet 2017-ben jelentettük meg. Összeállításakor közösen dolgozott együtt az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Belügyminisztérium, Rákosmente Jegyzője, ügyvédek és a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes munkatársai, akik a kiadvány létrehozásának kezdeményezői voltak. A szakmai felülvizsgálatot a szolgálati kutyákat alkalmazó rendvédelmi szervek legnagyobb kutyakiképző intézménye, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központja végezte el.

A kötet – amely letölthető erről a linkről: Kutyakötelesség 2018/2. kiadás – felvilágosítást nyújt többek között a kötelező oltásokról, a mikrochippel történő jelölésről, a sétáltatás szabályairól vagy a tartós kikötve tartás tilalmáról. Megtudhatjuk azt is, hogy mit tesz a gondoskodó gazdi a tűzijáték vagy más, az állatban félelmet keltő környezeti esemény előfordulásakor. Célunk, hogy olyan tudásbázist hozzunk létre, mely mind az állatvédő szervezeteknek, mind az önkormányzatok, a rendőrség és a szakhatóságok állatvédelemmel foglalkozó munkatársainak segítséget nyújt felelős munkájuk végzésében. A szakemberek mellett természetesen minden felelős állattartó és kutyatulajdonos is haszonnal forgathatja útmutatónkat.

Cikkek ebben a kategóriában

Szájkosár helyett gumicsont?

ml

A kutya füle

ml

Változnak a szilveszteri szabályok

Strbik Dorina

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató