Szabadagazdi
Nem kutya!

A szamaraknál is fontos megtanítani a láb feladását

Ahogyan a lovaknál, úgy a szamaraknál is alapvető fontosságú megtanítani az állatnak a lábfelvételt. Ez nem csak a patkolásnál, de a rendszeres pataápolásnál is kiemelt fontosságú. Érdemes időben elkezdeni a lábfeladás gyakorlását és a sikeres feladást jutalmazni. Türelemmel, nyugodt hozzáállással, érintéshez való folyamatos szoktatással és a lovakéhoz hasonló technika alkalmazásával sikereket érhetünk el.

Az első láb feladásához nyomjuk meg a csikó vállát, ezzel a súlypontját áthelyezi az ellenkező oldalra, és csüdízületnél megfogva emeljük fel a lábát. A hátsó láb esetében a csüdízületnél fogjuk meg kívülről a lábat, és a hasa irányában emeljük fel a talajtól, ezzel felkészítve az egyensúlyban való megálláshoz. A fej oldalra fordítása segíthet az állat súlypontjának áthelyezésében.

Cikkek ebben a kategóriában

Húsgalambprogram Magyarországon

ml

Baktériumölő rovarszárny

ml

A kedvencként tartott malacokra is veszélyes az ASP

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató