Szabadagazdi
Szakértő szemmel

A bolhák nyomában

A bolhásság olyan probléma, amit jobb megelőzni, mint kezelni. Nem utolsósorban azért is, mert ezek a szemtelen külső élősködők nem csak (szegény) állatunkból, de belőlünk is szívogathatnak egy kis vért.

Ha a bolhák megjelennek a kutyánkon vagy a cicánkon, és bejutnak a lakásba, akkor nem csak az állatok kezeléséről, de környezet bolhamentesítéséről is gondoskodnunk kell — ehhez mindenképpen kérjük az állatorvosunk segítségét!

Nem szabad félvállról venni a bolhásságot!

Súlyos esetben vérszegénységet okozhatnak az állatainknál, néhány esetben pedig a bolhacsípés allergiás bőrgyulladást okozhat.

Néhány esetben a bolhacsípés allergiás bőrgyulladást okozhat

Bolhanyomozóként hogy akadjunk a nyomukra? A bolhák nem ismerik a mondást, hogy ne piszkíts oda, ahol eszel: a bolhaürülék, bár ha apró is, szinte mindig megtalálható a bolhás állatok szőrében. Ezt egy bolhafésűvel könnyedén be is lehet bizonyítani.

Tippek
  • Tartsuk tisztán az állatok környezetét, porszívózzunk rendszeresen!
  • Szüntessük meg a kertben az árnyékos, nedves „bolhatanyákat”!
  • Használjunk olyan sampont, nyakörvet vagy egyéb készítményt, amely ártalmatlan az állatunkra!
  • Az összes együtt élő állatot egyszerre kezeljük!
  • Ismételjük meg a kezeléseket a tartós siker érdekében!

Cikkek ebben a kategóriában

Óvjuk kedvenceinket az idegentestek lenyelésétől!

ml

Így sikerült a tudatos gazdi tesztje

ml

Radar visszatér

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató