Szabadagazdi
  • Nyitóoldal
  • Kiemelt
  • Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására
Kiemelt Népszerű

Kutyák és macskák gazdái igényelhetnek támogatást kedvencük ivartalanítására

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

300 állat ivartalanítását támogatja az Orpheus Állatvédő Egyesület. A támogatásra 2023 év első felében lehet jelentkezni, míg a támogatott helyek be nem telnek.

Idén is ivartalanítási támogatásra lehet jelentkezni az Orpheus Állatvédő Egyesületnél. Az Egyesület 2023 év első felében 300 állat ivartalanítását támogatja, amivel több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb.

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotoknak, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély – írják a felhívásukban.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője kiemelte: „évek óta szélmalomharcot vívnak az állatvédők a felelős állattartásért, sajnos legfőképpen falvakban, illetve városok külső területein szabadon szaporodhatnak az állatok. Az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek felelőtlen emberek miatt nehezen működnek. 2022 januártól az állatok szaporítása egyébként is büntethető cselekmény, így mindenkit a kóborrá váló állatok számának csökkentése érdekében az állatok ivartalanítására buzdítunk.”

Az ivartalanítás állatorvosi költségének támogatását kérhetik:

  • Alacsony jövedelemmel rendelkezők
  • Nyugdíjasok
  • Állataikat udvaron tartók

Forrás: kutyabarathelyek.hu 

Cikkek ebben a kategóriában

Dehidratált a kutyád? Így tudhatod meg egyszerűen!

Strbik Dorina

Meglepte a szarkák egymást segítő, problémamegoldó viselkedése az ausztrál kutatókat

Strbik Dorina

MÁR LÁTHATÓ A GIO NEVŰ HÍM SZUMÁTRAI TIGRIS ÚJ PÁRJA A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARKBAN

PozsgaiReka

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató