Rólunk

A kutya az ember legjobb barátja – a szinte közhellyé vált mondás talán kétszeresen igaz, ha menhelyről, ebtelepről magunkhoz vett kutyáról beszélünk. Rajongásuk, hálájuk és hűségük leírhatatlan, csak megtapasztalható. A gazdinak, aki örökbefogadott kutyával él, nem kell ecsetelni, milyen módon viszonozza négylábú kedvence nap mint nap a felelős döntést. Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által 2013-ban közösen indított „Szabad a Gazdi” program célja, hogy ebben az élményben minél több gazdinak és kutyának része legyen.

A gazdátlan kutyák problémája mindannyiunk közös ügye. A megoldást is közösen találhatjuk meg, például felelős hozzáállással, vásárlás helyett örökbefogadással, és természetesen ivartalanítással. Bízunk benne, hogy a „Szabad a Gazdi” program segítségével minél több otthontalan kutya és még „kutyátlan” gazdi talál egymásra a jövőben. Folyamatosan frissülő honlapunkkal ehhez, és az új családtag zökkenőmentes beilleszkedéséhez szeretnénk hozzájárulni, és a gyakorlott gazdik is hasznos tippeket, tanácsokat és híreket olvashatnak itt: mindent, ami a kutyaneveléssel, felelős állattartással kapcsolatos.

Ebben az évben már a haszonállatokról és más, kedvtelésből tartott állatfajokról is találnak érdekes és értékes cikkeket honlapunkon, hiszen az állatvédelmet, az állatok iránti felelősséget nemcsak társállatainkra, hanem haszonállatainkra is ki kell terjesztenünk. A Nébih – mint az Agrárminisztérium háttérintézménye – számos más szakterület mellett az állatvédelemmel kapcsolatos igazgatási feladatokat is ellátja Magyarországon, ezért első kézből kapott hírekkel, szakértőinktől származó hiteles információkkal tudunk szolgálni weboldalunkon. Végül, de nem utolsó sorban azt is meg kell említenünk, hogy a hivatalban dolgozó szakértők is állatszerető emberek, közülünk sokan magunk is gazdái vagyunk egy vagy több kutyának, macskának, kisállatnak, a munkaidőnk lejártával is folytatjuk a felelős állattartók napi gyakorlatát.

 

dog with leather leash