Szabadagazdi
  • Nyitóoldal
  • Kiemelt
  • Cselekvő állatvédelmet hirdetett Ovádi Péter a haszonállattartásban is
Egyéb Kiemelt Nem kutya! Népszerű

Cselekvő állatvédelmet hirdetett Ovádi Péter a haszonállattartásban is

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Változások jöhetnek a haszonállattartásban, és az eddiginél szorosabban fog együttműködni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az állatvédelmi szakpolitika, miután Ovádi Péter és Győrffy Balázs a témában egyeztetett.

Cselekvő állatvédelem a haszonállattartásban

Ovádi Péter Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével egyeztetett a héten a gazdasági haszonállatok jólétét érintő kérdéskörökről. Az állatvédelemért felelős kormánybiztos közösségi oldalán úgy fogalmazott, azt vallják, minden állatot megillet a szenvedésmentes élet, ezért cselekvő állatvédelemre van szükség ezen a területen is.

AZT ÍGÉRTE, HAMAROSAN ÚJ FEJLEMÉNYEKRŐL FOG EZZEL KAPCSOLATBAN BESZÁMOLNI.

A találkozót követően a Magyar Állatvédelem megkereste Ovádi Pétert, hogy részleteket tudjon meg az egyeztetésről.

Az ötszázmilliós pályázatból a haszonállatokkal foglalkozó civil szervezeteknek is jut.

Ovádi Péter facebook oldal

“Nem lehet vita tárgya, hogy minden állatfaj számára meg kell teremtenünk az állatjóllétet, és nekünk embereknek, védelmeznünk kell őket” – nyilatkozta a Magyar Állatvédelem kérdésére a politkikus. Hozzátette: a társállatok mellett a vadon élő állatokkal, gazdasági haszonállatokkal foglalkozó civil szervezeteket is igyekeztek eddig is mind anyagilag, mind erkölcsileg, szakmailag támogatni.

“A KÖZELJÖVŐBEN MEGJELENŐ 500 MILLIÓ FORINTOS KERETÖSSZEGŰ PÁLYÁZATUNKBÓL TERMÉSZETESEN ŐK SEM MARADHATNAK KI” – HANGSÚLYOZTA AZ ÁLLATVÉDELMI KORMÁNYBIZTOS.

Kiemelte, hogy az e heti megbeszélésen dr. Vetter Szilviával, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnökével és Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével áttekintették azokat a szempontokat, melyeket

PRIORITÁSKÉNT KELL KEZELNIÜK A HASZONÁLLATOK VÉDELME KAPCSÁN.

“Sikerült olyan előremutató közös projekteket, programokat és szakmai munkát megfogalmaznunk, melyek megkívánják a két szervezet közötti szorosabb együttműködést. Egyetértettünk abban is, hogy a megelőzésre és ismeretterjesztésre kiemelt figyelmet szükséges fordítanunk. A továbbiakról és a közös munkáról természetesen be fogunk számolni” – fűzte hozzá Ovádi Péter.

Forrás: magyarallatvedelem.hu

Cikkek ebben a kategóriában

Ünnepi nyusziság

ml

Változnak a szilveszteri szabályok

Strbik Dorina

Így tápláld a cicádat!

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató