Szabadagazdi
Kiemelt Népszerű

KEDVEZMÉNYES ÁRON UTAZHATNAK A KUTYÁK IS AZ ÚJ TARIFARENDSZERBEN

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani.

Emellett a kedvezményes országbérlettel rendelkezők számára minden további költségtérítés nélkül tudják majd biztosítani, hogy a velük utazó kutya igénybe vegye a helyközi közösségi közlekedést.

A kormánybiztos hangsúlyozta: a felelős állattartáshoz hozzátartozik természetesen az is, hogy a biztonságos utazást lehetővé tegyük kedvenceink számára is. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett sem, hogy Magyarország egyre több állatbarát munkahellyel büszkélkedhet, aminek eredménye, hogy a munkavállalók előszeretettel utaznak társállatukkal munkahelyeikre.

„Célkitűzésünk, hogy az állatok védelme minél szélesebb körben kapjon figyelmet a mindennapokban is.” – mondta Ovádi Péter. A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a MÁV Zrt-vel az állatok jólléte érdekében. Mikrochip-leolvasókat és információs táblákat helyeztek ki számos vasútállomásan abból a célból, hogy elősegítsék az állomásokon előforduló kóbor állatok hazajutását, befogását.

„Külön öröm, hogy az utazási tarifákat érintő újításokból a kutya-országbérlet sem maradt ki, az árát ráadásul csökkenteni tudtuk, ezzel is segítve az állattartókat. Bízom abban, hogy minél több állattartó fog élni ezzel a lehetőséggel, hiszen embertársaink mellett az állatok szintúgy megérdemlik a biztonságos, kényelmes utazást” – zárta sorait az állatvédelemért felelős kormánybiztos.

Forrás: vehir.hu

 

Cikkek ebben a kategóriában

Napégés kutyáknál – Vigyázzunk, a szőr csak részben véd!

PozsgaiReka

Kutya és cica egy háztartásban?

PozsgaiReka

Miért kapar a macska és hogyan szoktassuk le róla?

PozsgaiReka

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató