Szabadagazdi
  • Nyitóoldal
  • Egyéb
  • Itt van minden, amit jelenleg az 500 millió forintos állatvédelmi támogatásról tudni kell
Egyéb Kiemelt Népszerű

Itt van minden, amit jelenleg az 500 millió forintos állatvédelmi támogatásról tudni kell

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját. A civil állatvédő szervezetek 500 millió forintra pályázhatnak. Ezt mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán.

Ismét 500 millió forintra pályázhatnak az állatvédők

Ovádi Péter hangsúlyozta, hamarosan megjelenik az az 500 millió forint keretösszegű pályázat. A tavalyi kiíráshoz hasonlóan a civil állatvédő szervezetek adhatják be támogatási kérelmeiket és nyerhetnek el különböző összegeket. Ebből elsősorban a működési költségeiket fedezhetik és ivartalanítási programokat valósíthatnak meg.

MTI/Czeglédi Zsolt

A kormánybiztos emlékeztetett, a tavalyi kiíráson 187 ilyen profilú civil szervezet pályázott sikeresen, ebben az évben pedig a tavalyihoz hasonló keretösszeg áll majd rendelkezésére.

Ovádi Péter kiemelte, a kóborállat-állomány csökkenését az ivartalanítási programra fordított összegekkel lehet elérni. Úgy véli, ezért nagyon fontos a kabinet, a hatóságok, az önkormányzatok és a civilek együttműködése ezen a területen.

Komoly eredmények a hazai állatvédelemben

Az 500 millió forintos pályázaton túl más területeken is komoly előrelépés tapasztalható. Az állatvédelemben elért eredményekről szólva a kormánybiztos elmondta, a kormány szigorította az állatvédelemmel kapcsolatos jogszabályi környezetet a büntető-törvénykönyvben. Így a korábbiaknál súlyosabban büntetik például az állatkínzást, az állatviadalon való részvételt, valamint csalétek vagy méreg kihelyezését.

“MINDEN ESZKÖZZEL FELLÉPÜNK AZ ÁLLATVÉDELEM MELLETT ÉS AZ ÁLLATKÍNZÓK ELLEN” – FOGALMAZOTT OVÁDI PÉTER.

Hozzátette, fontos felhívni a figyelmet a felelős állattartásra is, a tavalyi állatvédelmi témahét eseményeibe tavaly 250 ezer gyermeket, 2500 pedagógust és 1900 oktatási intézményt vontak be.

Forrás: magyarallatvedelem.hu

Cikkek ebben a kategóriában

A VESZETTSÉG KÖZEGÉSZSÉGÜGYI VONATKOZÁSAI

PozsgaiReka

Honnan tudhatod, mennyi tápot kell adnod kutyádnak? A mérőpoháron túl is van segítség

Strbik Dorina

Állati nyereményjáték – Játékszabályzat

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató