Szabadagazdi
Egyéb Felelős gazdi Kiemelt Népszerű

Fontos – Ezt kérik a mentők a gazdiktól

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Az Országos Mentőszolgálat a Facebookon egy kérést fogalmazott meg a kisállattartók felé. A következő időszakban a mentők hasonló jótanácsokat osztanak meg a gazdikkal.

Az életmentők hivatása, hogy segítsenek a rászorulóknak. Bajtársaik nap mint nap áldozatosan szolgálják ezt a hivatást, de sokszor te is segíthetsz abban, hogy a mentés gyors és hatékony legyen. Ennek érdekében az elkövetkezendő hetekben jótanácsokat fognak megosztani a közösségi médiában. Az első bejegyzásük a biztonságról szól.

Mindig a biztonság az első! Ez a szabály nem csupán az elsősegélynyújtókra, de bajtársaikra is vonatkozik. Egy helyszín azonban addig nem tekinthető biztonságosnak, amíg kutya, macska, vagy egyéb házi kedvenc meg tudja közelíteni a segíteni érkező életmentőknek. Nem arról van szó, hogy a mentők bárki kedvencéről rosszat feltételeznének, mi több, elszeparálásuk az ő érdeküket is szolgálja.

Gondoljunk csak bele! A helyszínre sietve megérkezik pár idegen ember, akik az állat számára furcsábbnál furcsább szagokat hordoznak magukon, és azonnal körbeveszik a szeretett gazdit, aki láthatóan nem érzi jól magát. Lehet szó bármilyen barátságos kisállatról,

EGY ILYEN STRESSZHELYZET BORZASZTÓAN MEGIJESZTHETI AZ ÁLLATOT, AKI AKÁR (ÖNHIBÁJÁN KÍVÜL) AGRESSZÍVVÉ IS VÁLHAT.

Tehát az állat és az életmentők érdekében is kérjük, ha mentők segítségére van szükség és van rá lehetőség, zárjátok el házi kedvenceiteket biztonságos, elkerített helyre az ellátás idejére.

Korábban egy nyuszin is segítettek a mentők

Nemrég számoltunk be, hogy a mentők ismét bebizonyították, hogy számukra minden élet számít. Egy lakástűzből mentették gazdájával együtt a súlyos füstmérgezést és égési sérüléseket is szenvedett állatot, akit a mentők maguk szállítottak állatkórházba. egy VII. kerületi lakástűzhöz riasztottak több mentőegységet. Az esetben egy 40 év körüli nő könnyebb füstmérgezést, míg kis kedvence, egy nyuszi súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Forrás: magyarallatvedelem.hu

Cikkek ebben a kategóriában

Ízlelés kutyáknál – Hogyan érzik kedvenceink az ízeket?

PozsgaiReka

A második „tudatos gazdi”-teszt megoldása

ml

Paparazzo?

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató