Szabadagazdi
Felelős gazdi Kiadványok Szakértő szemmel

Útmutató kutyák örökbefogadásához

Fogadj örökbe! címmel jelent meg 2019-ben a Nébih ingyenes kiadványa, amely kutyák örökbefogadásához nyújt átfogó segítséget a felelősen gondolkodó gazdák számára.

Akinek még sosem volt kutyája, de szeretne örökbe fogadni egy ebet, érdemes jól átgondolnia, mire vállalkozik. Döntése ugyanis a kutya egész életére szól, ha valóban az állat érdekét tartja szem előtt. Kutyát persze nemcsak örökbefogadással, hanem vásárlással is „be lehet szerezni”. Számos érv szól a vásárlás és az örökbefogadás mellett is, ellenük is: a döntés minden leendő gazdi szíve joga. Ha azonban valaki házi kedvencnek szeretné a négylábú társat, tehát nem tervezi tenyésztésbe vonni vagy speciális munkát végezni vele, akkor az örökbefogadás javasolható.

A Nébih kiadványa az örökbefogadás folyamatán kalauzolja végig a jövőbeli kutyatartókat, annak szellemében, hogy a felelős gazdává válás megtanulható.

A kötet PDF formátumban ide kattintva ingyenesen letölthető.

Cikkek ebben a kategóriában

Húsevő állatok kölykeinek elválasztása

ml

A kutyák öregedése során inkább mennyiségi változások történnek a génkifejeződésben

Strbik Dorina

Moderálási alapelveink a Facebook-on

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató