Szabadagazdi
Felelős gazdi Nem kutya!

Rókavakcinázás októberben

A rókák veszettség elleni vakcinázása idén ősszel sem marad el, ezért az előző évek gyakorlata szerint ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás 2019. október 5-től zajlik majd hazánk déli és keleti megyéiben.

Az immunizálás során a vakcina tartalmú csalétkeket kisrepülőgépekről juttatják ki a kezelendő területekre, ami azonban a lakott, sűrűn beépített övezeteket nem érinti. A programba bevont területek térképes, valamint megyei bontású listája elérhető a Nébih weboldalán:

Immunizálási útvonalak (térképen)
Immunizálási útvonalak (településlista)

A lista csupán tájékoztató jellegű. Az ebzárlat és a legeltetési tilalom elrendeléséről, valamint az egyes területekre vonatkozó pontos időpontokról az illetékes járási állategészségügyi hivatal, illetve a települési önkormányzatok adnak tájékoztatást. A pontos információkról az önkormányzati hirdetőtáblákról informálódhat a lakosság, a külterületeken pedig plakátok figyelmeztetik a kirándulókat.

Az aktuális vakcinázásról még több információ olvasható a Nébih portálon.

A veszettségről részletes ismereteket találnak tematikus honlapunkon.

Cikkek ebben a kategóriában

Hideg elleni védelem kutyáknak (télen)

Strbik Dorina

Veszélybe került a komondor

Strbik Dorina

Így előzd meg kedvenced talpfekélyét!

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató