Szabadagazdi
Nem kutya! Szakértő szemmel

Tarthatok-e kacsát, házityúkot panellakásban?

Egy átlagos panellakásban szinte lehetetlen a házityúk számára ideális tartási körülményeket kialakítani. Mivel ezek az állatok társas lények, több egyedet szükséges együtt tartani. Az igényeiknek megfelelő talaj kialakítása is nehéz egy lakásban, nem beszélve arról, hogy ezek a madarak nem szobatiszták, így a takarítással is meggyűlhet a bajunk.

A baromfik tartására ideálisabb egy erre a célra elkerített kert óllal, ahol megfelelő fénymennyiség, kapirgálási lehetőség, pihenő rudak, etetők, itatók és indokolt esetben tojófészkek állnak rendelkezésre. Szabadban való tartás során azonban biztosítanunk kell azt is, hogy a baromfik ne érintkezhessenek más fajú állatokkal, mindenekelőtt más vadon élő madarakkal. Az elkülönítés nagyon fontos a betegségek, főleg a madárinfluenza megelőzése szempontjából.

Cikkek ebben a kategóriában

Így válassz nyakörvet!

ml

Hasznos tippek állattartóknak a COVID-19 kapcsán

ml

Mekkora a normális tőgymérete a tejelő kecskének?

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató