Szabadagazdi
Felelős gazdi Nem kutya! Szakértő szemmel

Ne ajándékozz élő állatot!

Akár vásárolunk, akár örökbe fogadunk egy állatot, tudnunk kell, hogy a gondoskodás energiát, időt, pénzbeli ráfordítást igényel. S akkor még nem is szóltunk arról, hogy a kutya vagy a cica, de számos más kisállat is igényli a vele való foglalkozást, a törődést. Ezt pénzben nem lehet kifejezni. Évről évre az a tapasztalat, hogy az ünnepek elmúltával megnő a kidobott, elhagyott, menhelyre leadott állatok száma. Miért?

Mert sokan mindenféle megfontolás, tervezés nélkül „szereznek be” állatot. Ők még nem értik, hogy egy magunkhoz vett élőlény élethosszig tartó elkötelezettséget jelent.

Egy állat nem nem játék és főképpen, nem ajándék! Semmilyen ünnepi alkalomkor. Ha pedig mi magunk szeretnénk magunkhoz venni egy kisállatot, előtte mindig kérjük ki a velünk élő családtagok véleményét. Hiszen a család együtt gondozza majd a kedvencünket, aki a családdal együtt egy fedél alatt fog élni. Ha mégis úgy döntünk, hogy mostanában szeretnénk háziállatot, fontoljuk meg az örökbefogadás lehetőségét!

Ha pedig mégsem fogadunk örökbe, a karácsony akkor is kitűnő alkalom arra, hogy adományokkal, ajándékokkal támogassuk a menhelyeket.

Cikkek ebben a kategóriában

Rezisztens baktériumok a nyers kutyaeledelekben

ml

A hőségben autóban hagyott állat

ml

Így távolítsuk el a kullancsot!

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató