Szabadagazdi
Nem kutya! Szakértő szemmel

A díszmadár nem dísztárgy

Mielőtt díszmadártartásra adnád a fejedet, nézz utána a madár igényeinek! Gyűjts információkat, tanulj a madarakról! Hiteles és hasznos információkkal szolgálhatnak a szakkönyvek, szakfolyóiratok vagy a megbízható internetes források.

Nagyon fontos már a madár hazahozatala előtt megteremteni a megfelelő tartási körülményeket. Szerezd be a tartáshoz szükséges eszközöket és a takarmányt is! Ha szükséges, építs a madár igényeit kielégítő, tágas, védett tartási helyet, szökésbiztos röptetőt. Kültéri madártartásnál úgy alakítsd ki a helyét, hogy madarad védve legyen a rossz időjárási körülményektől (tűző nap, huzat, hideg). A ragadozók, rágcsálók ellen is biztosíts megfelelő védelmet.

Egy tetszetős, könnyen tisztítható és fertőtleníthető élőhely kialakítása a madárnak és a tulajdonosnak is öröm.

A madárinfluenza a díszmadarakat is fenyegeti

Madártartóként tisztában kell lenned azzal, hogy a madárinfluenza a díszmadarakat is megfertőzheti! Akadályozd meg hogy a madarad vadmadarakkal érintkezzen, tartsd zárt, biztonságos helyen. A takarmányt és az alomanyagot szintén zárt, fedett helyen tárold! Rendszeresen tisztítsd és fertőtlenítsd a tartási helyet és az eszközöket. Ne felejts el kezet mosni, madara(i)ddal való érintkezés előtt és után!

Cikkek ebben a kategóriában

Vissza a természetbe – Szabadon engedték a Sóstó Vadvédelmi Központban gyógyult gólyákat

PozsgaiReka

Vedd komolyan a kullancs elleni védekezést!

ml

Megjelent a Madármegfigyelők kézikönyve

Strbik Dorina

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató