Szabadagazdi
Felelős gazdi Kiemelt Nem kutya! Népszerű Szakértő szemmel

A legjobb Beatles dal… kutyáknak!

Ha csak nem egy barlangban nőttél fel, biztosan hallottál már az angol rock bandáról, a Beatles-ről. George Harrison, John Lennon, Paul McCartney és Ringo Starr: a liverpooli fantasztikus négyes. Az együttes alapítása óta eltelt 60 évben, újabb és újabb generációk szerettek, és szeretnek bele kortalan műveikbe. Rajongótáboruk azonban nem csak emberekre korlátozódik.

Évtizedekig csak spekuláció volt, hogy négylábú kedvenceink tudnak valamit a Sergeant Pepper című albummal kapcsolatban, amit mi, emberek viszont nem. Ez mára már tény; maga Sir Paul McCartney erősítette meg egy, a BBC-nek adott interjúban. A banda valóban külön kedveskedett egyik számában szőrös kis barátainak. Az ’A Day In The Life’ című dalukhoz egy speciális hangot adtak hozzá, amelyet csak a kutyák képesek meghallani – kutyafütyülést.

A fajokon átívelő mű azonban nem valósult volna meg, ha Sir McCartney nem imádja annyira szenvedélyesen a bakelit lemezeket. A 60-as évek közepe lehetetett, mikor kíváncsiságból megkérdezte hangmérnökeit, hogy miért szól olyan jól a hanglemez. Elmagyarázták: vannak olyan frekvenciák fent és lent, amelyek emberi fül számára épphogy vagy egyáltalán nem hallhatóak. Sir George Martin azt is elmondta a fiatal zenésznek, hogy a magas frekvenciákat csak kutyák képesek meghallani…

…így született meg az ötlet; már csak meg kellett valahogyan valósítani. De hogy vesz fel lemezre valamit az ember, ha azt a valamit nem is hallja!? Szerencsével, nem is kevéssel.

Az ’A Day In The Life’ szám rögzítése közben sikerült felvenniük a stúdióban tartózkodó szőrös kis „énekes” fütyülését, melynek frekvenciája 15 kilohertz. Ez azt jelenti, hogy ott és akkor, a helyszínen tartózkodó kétlábúaknak még fogalmuk sem volt arról, hogy sikerrel jártak-e vagy sem.

Persze, a résztvevők már rég megbizonyosodhattak művük eredményességükről. Sir McCartney úgy véli: a kutyák előre álló fülekkel és farokcsóválással élvezik a legendás együttes zenéjét.

Természetesen, nem kell hinned a leírtakban. Épp ezért arra kérlek: teszteld Te magad a dalt (https://www.youtube.com/watch?v=usNsCeOV4GM)…  azaz indítsd el, ülj hátra és figyeld meg kedvenced reakcióit! Majd ezután bátran oszd meg velünk tapasztalataidat kommentben! Jöhetnek képek, akár videók is az éneklő-táncoló szőrgyerekekről.

Interjú:

https://www.youtube.com/watch?v=Zn7AEpB1jm8 (6:55-7:40)

Forrás:

http://es.gibson.com/News-Lifestyle/News/en-us/The-Beatles-Make-Pet-Sounds.aspxhttps://arthrocol.com/izuleti_gyulladas/a-legjobb-beatles-dalkutyaknak/

Cikkek ebben a kategóriában

Alapengedelmességi gyakorlatok – Fekszik!

ml

Elpusztult a világ egyik legidősebb pingvinje

Hegyi-SzucsDaniella

Macskabiztos karácsonyfát!

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató