Szabadagazdi
Felelős gazdi Kiemelt Népszerű Szakértő szemmel

Amerikában még mindig a labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta

Az Egyesült Államokban immár 31. éve a labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta – ez derül ki az Amerikai Kennel Klub (AKC) idei toplistájából.

A 197 elismert fajtát tartalmazó listán az első tíz helyen a labrador retriever után a francia bulldog, a golden retriever, a német juhászkutya, az uszkár, a bulldog, a beagle, a rottweiler, a A listán a legnagyobb meglepetés az uszkárok ötödik helyezése, mivel 1997 óta most sikerült először ismét az élre törniük. Míg 1960 és 1982 között nagy népszerűségnek örvendett ez a kutyafajta, később visszaszorult. Az uszkárok történelmileg vízimentők voltak, és ma is sportos állatok. Híresen okos kutyák, ráadásul a szőrük sem okoz allergiát.
A helyezések évről évre ritkán változnak, de idővel igen. A század eleje óta nyolc fajta – köztük a pembroke welsh corgi vagy a dán dog – került be a 25 legjobb közé.
A francia bulldogok, amelyek ma már a második helyen állnak, 2000-ben még csak a 71. helyet foglalták el. A cane corso pedig, amelyet csak 2010-ben ismertek el, azóta az 51. helyről a 21. helyre jött fel.

Fotó: Shutterstock

Forrás: MTI

Cikkek ebben a kategóriában

Termékteszt: nem bolhányi hiba

ml

Miért fogadj örökbe és ne vásárolj állatot?

Strbik Dorina

Lovakat veszélyeztető sofőrt büntetett meg a NAV

Strbik Dorina

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató