Szabadagazdi
Kiemelt Nem kutya! Népszerű Szakértő szemmel

Lovakat veszélyeztető sofőrt büntetett meg a NAV

A közlemény szerint a pénzügyőrök egy túlsúllyal közlekedő, három lovat szállító bolgár autót ellenőriztek az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán. A sofőr – elmondása szerint – az állatokat Bulgáriából hozta és Szlovákiába vitte eladni.
Mivel az állatokban nem volt csip, értesítették a hatósági állatorvost, aki megállapította, hogy a lovakhoz bemutatott lóútlevelek nem hozzájuk tartoznak, és sem a lovak fajtája, sem a neme nem egyezett az okmányban szereplő állatokéval. Az egyik állatot ráadásul a járműben merőlegesen szállították többihez képest, fejének folyamatos oldalra tartásával fért csak el. A lovak közötti törött elválasztódeszka pedig szabálytalan és balesetveszélyes volt – ismertette a NAV.
Közölték, az állatorvos elrendelte, hogy a szállítmánynak 24 órán belül el kell hagynia az országot egy megfelelő járműben. A pénzügyőröknek addig is mozgást és ivóvizet kell biztosítaniuk az állatoknak. A sofőr a túlsúly miatt kiszabott közigazgatási bírságot a helyszínen megfizette – tették hozzá.

Fotó: Shutterstock
Forrás: MTI

Cikkek ebben a kategóriában

Sünvendég a kertben, vigyázzunk rájuk!

ml

Alapengedelmességi gyakorlatok – Ül!

ml

Ellenőrizzük kutyusunk bőrének állapotát!

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató