Szabadagazdi
Egyéb Kiemelt

Elpusztult a világ egyik legidősebb pingvinje

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Elpusztult Rosie, a világ legidősebb ismert Humboldt-pingvinje 32 éves korában – írja a BBC. Az angliai Bridlingtoni Állatkert dolgozói elmondták, Rosie álmában halt meg, csupán néhány hónappal a 33. születésnapja előtt.

A Humboldt-pingivnek Chile és Peru partjain őshonosok, a Természetvédelmi Világszövetség a sebezhető természetvédelmi kategóriába sorolja őket, mivel összesen nagyjából 12 000 példány él csak a világon, számuk pedig rohamosan csökken.Rosie 32 éves korával kifejezetten idősnek számított, ugyanis a Humboldt-pingivnek jellemzően csak 15-20 évig élnek.

A rekord idős pingvin néhány évvel ezelőtt vált híressé, 30. születésnapjáról az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Törökországban, Új-Zélandon és Szaúd-Arábiában is beszámoltak a hírcsatornák.

Forrás: 24.hu

Cikkek ebben a kategóriában

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Utánajártunk a furcsa szokásnak

PozsgaiReka

Őszi túrázás kutyával – erre figyelj!

PozsgaiReka

Megjelent a Madármegfigyelők kézikönyve

Strbik Dorina

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató