Szabadagazdi
Kiemelt Népszerű

ADOMÁNY A RENDŐREBEK EGÉSZSÉGÉNEK MEGTARTÁSÁÉRT

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

A szolgálati kutyák fontos szerepet töltenek be a rendőrségi feladatok ellátásában. Ugyanakkor pótlásuk nem egyszerű, mert a kiválasztási eljáráson támasztott magas követelményeknek csak kevés állat felel meg, a beszerzés és a képzés is igen költséges. Ezért nagyon lényeges, hogy a szolgálati ebek egészségesek maradjanak.

police.hu

A fenti célt szolgálja a nemzeti közszolgálati egyetemi székhellyel létrejött a Magyar Szolgálati Kutyákért Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Frigyer László alezredes, aki az NKE Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztályának vezetőjeként is mindent megtesz szolgálati ebek és a kutyavezetők támogatása érdekében.

– Nagy öröm számunkra, hogy az alapítvány közreműködésével sikerült a rendőrségnek a napokban megállapodást kötnie a Bio-Vet Kft.-vel, amely a szolgálati kutyák egészségének fenntartása érdekében a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) kutyavezető-képző és állatfelügyeleti főosztály részére Synomax gyógyhatású állatgyógyászati termékeket ajánlott fel – mondja Frigyer László.

Sándor Tibor ügyvezető állatorvos szerint e gyógyhatású termék ízületvédő és porcregeneráló hatása gyorsan és tartósan javít majd az állatok életminőségén, kedvezően befolyásolja munkabírásukat, valamint a szolgálatra igénybe vehető élettartamukat. Elmondta, hogy Tóthné Gilice Judit kereskedelmi menedzserrel együtt úgy gondolják, hogy a maga lehetőségeihez mérten valamennyi cégnek segítenie kell a nemzetgazdaságot. Ennek okán választották a támogatás alanyaként a rendőrséget és a szolgálati kutyákat, ennek kapcsán további támogatásokon és adományon is gondolkodnak. Az adományt Seres Ildikó ezredes, a ROKK gazdasági igazgatóhelyettese, valamint Morva László alezredes, a ROKK főosztályvezetője vette át és köszönte meg. Dr. Stájer Attila alezredes, állatorvossal együtt elmondták azt is, hogy az adománnyal – reményeik szerint – az ebek életminősége javul, a szolgálati idejük pedig akár 1-1,5 évvel is meghosszabbítható.

– Az együttműködést a kölcsönös támogatás érdekében úgy engedélyeztették – említi végül Frigyer László –, hogy szakembereink a termékkel ellátott kutyák orvosi adatait és teljesítményét folyamatosan jelzik az adományozó Bio-Vet Kft. kutató állatorvosainak, hogy a visszajelzéseik alapján akár a gyógyhatású termék további fejlesztése is lehetővé váljon. Továbbá lényeges, hogy egy tanulmány készüljön az adománnyal kapcsolatosan elindított kutatásról és az elért eredményekről.

Az adományozást követően a résztvevők egy külön szakmai program keretében – a Hajdú Tamás főtörzszászlós, mesterkiképző szervezésében tartott bemutatón – megtekinthették a rendőrség speciális szolgálati kutyás képességeit, tevékenységét. Ennek kapcsán megállapították, hogy az állatok egészségének megőrzése valóban nagyon fontos szolgálati érdek. Az adományozó rendezvényen részt vett dr. Nagy-Tóth Nikolett alezredes, adjunktus, az NKE Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztályának kommunikációs vezetője is, aki ugyancsak kiemelte, hogy nagyon fontos az ebek ez irányú védelme és az ilyen események megfelelő szintű kommunikációja is.

Forrás: police.hu/zsarumagazin/

Cikkek ebben a kategóriában

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad

PozsgaiReka

Ők kapták idén az Állatvédelmi szakmai díjakat az állatok világnapja alkalmából

PozsgaiReka

10 mozgásforma esős időkre

PozsgaiReka

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató