Szabadagazdi
Egyéb Felelős gazdi Kiemelt Nem kutya! Népszerű

Cicawellness – kényeztető tippek macskáknak

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Amit cicánkért vagy cicánkkal teszünk, az nem biztos, hogy mindig bársonytalpúnk kedvére szolgál. Például húsvétkor valószínűleg nagyon cuki volt kedvencünk a nyuszifüles fejdísszel, de valljuk be, sokkal inkább a mi örömünkre szolgált, mint minitigrisünkére. Ha szeretnénk egy kicsit kényeztetni macskánkat, más módon ajánlott megtennünk.

  1. Aktivitás

Tartsuk aktívan cicánkat azzal, hogy minden nap folytatunk vele valamilyen szórakoztató tevékenységet. Vegyük elő például a botos cicajátékot, vagy készítsünk golyókat fóliából és dobáljuk el őket háziállatunknak. Valószínűleg mindkét játékot imádni fogja. A lényeg, hogy felébredjen macskánkban a vadászösztön és jól érezze magát.

  1. Nyers hús

Lehet, hogy eddig távol állt tőlünk, de bársonytalpúnk biztosan örülne néhány falat friss, nyers húsnak (kicsontozott baromfi vagy marha). Nem csak élvezetessé tenné az étkezést, hanem a fogak és az íny egészségére is pozitívan hatna. De mielőtt megváltoztatnánk cicánk étrendjét, mindenképp kérjük ki az állatorvos véleményét.

  1. Szőrápolás

A bunda napi szintű gondozása nem csak szebb és egészségesebb szőrzetet eredményezhet. A rendszeresen fésülés akár kellemes időtöltés is lehet a minitigris számára, csak találjuk meg a szőr típusának megfelelő kefét. Gyengéd simogatással is kombinálhatjuk a szőrápolást, valószínűleg hamar dorombolással fogja meghálálni cicánk.

  1. Doboz

A macskák szeretnek mindenbe belebújni. A pihentető alváshoz szerezzünk be kisbarátunknak egy puha és kényelmes fekhelyet, de a kisebb sziesztákhoz és szórakozás szempontjából elhelyezhetünk például néhány cipős dobozt is a lakás különböző pontjain.

  1. Macskamenta

A macskamentáért minden cica rajong, egy vele töltött labda vagy plüss garantáltan leköti kedvencünk figyelmét legalább 10-15 percre. Egyes minitigrisek kicsit meg is bolondulhatnak tőle, de nem kell aggódnunk, az intenzív dorombolás, nyávogás, nyáladzás és tekergés is teljesen normális jelenség ilyenkor. Ha van olyan játékszer, amire már ráunt háziállatunk, a macskamenta spray tökéletes megoldás lehet.

  1. Kilátás

A macskák imádnak az ablakból kifelé bámészkodni, figyelemmel kísérni a kint repkedő madarakat, lepkéket. Ehhez pedig érdemes beszereznünk például egy nagyobb macskabútort és az ablak közelébe helyezni, vagy felszerelni a párkányra egy biztonságos fekhelyet. Csak arra ügyeljünk, hogy soha ne hagyjuk nyitva az ablakot, illetve használjunk macskahálót.

  1. Kaparófa

A macskák ösztönösen élesítik a karmaikat, ezért egy kaparófának mindenképp ajánlott helyet találnunk otthonunkban. Ráadásul a karmolásnak nem csak az az előnye, hogy karbantartja a karmokat, hanem egyúttal területjelölésre is szolgál, és persze jó érzéssel is tölti el a cicát a tevékenység. Továbbá a kaparófa az alvás utáni nagy nyújtózkodáshoz is megfelelő eszköz lehet.

Forrás: https://www.fressnapf.hu/cicawellness-kenyezteto-tippek-macskaknak/

Cikkek ebben a kategóriában

Szabad-e halat gömbakváriumban tartani?

admin

A leggyakoribb kutyabetegségek

ml

A nyers étrenden tartás kockázatai kutyáknál

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató