Szabadagazdi
Kiemelt Népszerű

Idén is segít az elkóborolt kutyák hazatalálásában a MOL

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

A kánikula kemény próbatétel elé állítja a kutyákat és a gazdikat egyaránt, és ugyanez igaz az előrejelzések szerint forrónak ígérkező augusztus 20-i ünnepségekre is. A MOL-ra ilyenkor is biztosan lehet számítani: aki úton van, mindig betérhet kedvencével együtt a több mint 400 kutyabarát töltőállomás valamelyikére, ha pedig az ünnep estéjén az elővigyázatosság ellenére a fény- és hanghatásoktól megriadva világgá menne a kutyus, a MOL-kutakon abban is segítenek, hogy a lehető leggyorsabban hazataláljon.

Immár 204 hazai MOL-kúton, vagyis a vállalat lényegében minden második töltőállomásán megtalálható kutyachip-leolvasó. Csak idén augusztusig már több mint 1450 elkóborolt kutyust vittek be valamelyik töltőállomásra. Ebből 1140 állatnak volt kutyachipje, így a chip leolvasása után, az online adatbázis segítségével ezeknek a kutyusoknak tudták azonosítani a gazdáját, és segíteni a négylábú hazajutását.

Forrás: MOL

„Hogy mit jelent a felelős állattartás, azt olyankor érzékeljük igazán, amikor valamilyen nehézséggel szembesülünk. A kutyás gazdák számára nincs ijesztőbb annál, mint amikor a kedvencüket nem találják, de számos kutatás igazolja, hogy ezek a helyzetek a kutyák számára is súlyos stresszt okoznak. Kutyachip-leolvasóink lényegesen egyszerűbbé teszik az elszökött vagy eltévedt kutyák gazdáinak beazonosítását, ami az augusztus 20-i ünnepségek idején különösen nagy segítséget jelenthet. De olyankor is ott vagyunk a kutyások mellett, amikor nincs semmilyen váratlan esemény, csupán egy gyors felüdülésre van szükségük út közben, hiszen a MOL valamennyi magyarországi töltőállomása kutyabarát” – nyilatkozta Bakos Piroska, a MOL szóvivője.

Ez azt jelenti, hogy nem kell az autóban hagyni a kutyust a tankolás, vagy kávézás idejére – ez különösen a nyári kánikulában fontos, amikor az ebeknek elemi szükségletük a hűsölés és az ivás, hiszen a testüket sűrű bunda fedi, párologtatni pedig csak a nyelvükön keresztül tudnak. A gazdik őket is bevihetik az árnyékos, klimatizált belső terekbe, valamennyi MOL-kúton itató is várja őket, hogy számukra is komfortosabb legyen az utazás.

Forrás: kutyabarathelyek.hu 

Cikkek ebben a kategóriában

Neked is frontérzékeny a kutyád? Ezek a jelek utalnak rá

PozsgaiReka

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

Strbik Dorina

Kutyatrükkök tanítása

Strbik Dorina

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató