Szabadagazdi
  • Nyitóoldal
  • Egyéb
  • MÁR LÁTHATÓ A GIO NEVŰ HÍM SZUMÁTRAI TIGRIS ÚJ PÁRJA A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARKBAN
Egyéb Kiemelt Nem kutya! Népszerű

MÁR LÁTHATÓ A GIO NEVŰ HÍM SZUMÁTRAI TIGRIS ÚJ PÁRJA A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARKBAN

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Több évnyi együttélés során, a korábbi nősténnyel sajnos nem volt tenyész eredmény, ezért a fajkoordinátor javaslatára párcsere történt.

A Gioval eddig együtt élő nőstény francia állatkertbe került, hozzánk pedig Németországból a Heidelberg Állatkertből érkezett a  Sabah nevű 2 éves nőstény.

sostozoo.hu

A karanténidőszak lejárt s megkezdődött a csíkos nagymacskák összeszoktatása.

Gio, a hím állat igazi úriember, nem ront ajtóstól a házba és egyelőre tisztes távolságból, de folyamatosan figyelemmel kíséri párja minden mozdulatát. Reméljük hamarosan a randevúra is sor kerül, mert egy olyan kipusztulás előtt álló tigrisalfajról van szó, melyből a természetben mindösszesen 400 példány él s állatkertekben is összesen 250 egyed él.

A szumátrai tigris (Panthera tigris sumatrae) a ma élő legkisebb és legdélebbre élő tigrisfaj. Vadon élő egyedei kizárólag az Indonéziához tartozó Szumátra szigetének alacsonyan fekvő területein, illetve hegyi erdőségeiben fordulnak elő. Magányosan vadászik, zsákmánya főként a közepes termetű növényevő állatok közül kerül ki. A faj természetes élőhelyeinek elpusztítása és az orvvadászat miatt került a súlyosan veszélyeztetett állatok közé.

Nyíregyházi Állatpark nagymacskagyűjteménye páratlan Európában, hiszen csak tigrisből négy alfaj látható ott. A ritka és különlegesen csíkos macskák közül a szibériai, a fehér színű bengáli, és a maláj tigris már párban él a nyírségi állatkertben, remélhetőleg szaporodik majd az összeálló szumátrai kettős is.

Forrás: sostozoo.hu 

Cikkek ebben a kategóriában

Pénzügyi támogatást kapnak civil szervezetek az állatvédelem fejlesztésére

PozsgaiReka

Sérült madarat találtam

Tudtad? Kutyád hangulatára is hatással lehet, milyen ruhát veszel fel

PozsgaiReka

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató