Szabadagazdi
  • Nyitóoldal
  • Egyéb
  • Együtt szerzett diplomát Artúr, a vakvezető kutyus és vak gazdija, Brigi!
Egyéb Kiemelt Népszerű

Együtt szerzett diplomát Artúr, a vakvezető kutyus és vak gazdija, Brigi!

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Együtt szerzett diplomát Artúr, a vakvezető kutyus és vak gazdija, Brigi! Hegedűs Brigitta és Artúr lediplomázott a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán. Itt kiderült, hogy Artúrnak nemcsak vakvezető, hanem terápiás tulajdonságai is vannak. Volt olyan kedves tanára, aki felírta a kutya nevét a névsorba és felolvasta, hogy jelen van-e a teremben.

Megható történetet osztott meg a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola. A kedves élettörténet szereplője Brigi és Artúr, a vakvezető kutyus.  „Ez a diplomám arra is emlékeztetni fog, hogy mennyi minden pozitív irányba változott az életemben – mondta Brigi. – Artúr rengeteget hozzátett ahhoz, ahol most vagyok, sok támogatást adott” – tette hozzá.

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Artúr bátorítja gazdáját

Brigi elmondta, hogy voltak negatív tapasztalatai gyerekkorában az elfogadással kapcsolatban. Ez az általános iskolában, gimnáziumban és az első egyetemén is vele volt, egészen addig a pontig, ameddig nem lett vakvezető kutyája. „Miután hozzám került Artúr, már sokkal jobban tudtam kapcsolatot létesíteni a csoporttársaimmal, tanáraimmal. Végre kialakult egy baráti köröm. Nagyon pozitívan élem meg ezeket az éveket. Volt olyan tanárom, aki felírta Artúr nevét a névsorba és felolvasta, hogy jelen van-e a teremben. Artúrnak nemcsak vakvezető, hanem terápiás kutya tulajdonságai is vannak. Nagyon félős voltam a vizsgákon, de amióta ő velem van, a stressz oldódott bennem” – mondta mosolyogva.

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

BRIGI ELMONDTA, HOGY SOKAT KÖSZÖNHET VAKVEZETŐ KUTYÁJÁNAK ÉS MISKOLCON MEGISMERT TANÁRAINAK, BARÁTAINAK.

Brigi túra egyesület alapításán gondolkodik

A párjával, Zsolttal és Artúrral sokat túráznak, gyakran előfordul, hogy a szervezők Artúrnak is készítenek oklevelet.

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Vannak olyan egyesületek, ahol örömmel veszik, hogy együtt indulunk. Igaz, olyan egyesületet még nem találtunk, ahol figyelembe veszik a látássérülteket, hogy könnyebben teljesíthessük mi is az útvonalakat, ezért most egy saját egyesületen gondolkozunk” – árulta el későbbi terveit.

Tenni akar a látássérültek jogaiért

Brigi 5 éves képzésben folytatja tovább a tanulmányaimat a jogász szakon Miskolcon. „A sok negatív tapasztalatom motivál a jogi képzésben, mert a többség továbbra sem ismeri a segítő kutyákra vonatkozó jogszabályokat, illetve a jogszabályok sem fednek le mindent, ezért sok nézeteltérést tapasztalhatunk látássérültként. A szakdolgozatomat is erről írtam. Országos szinten interjúztattam látássérülteket a negatív tapasztalataikról.” – mondta zárásként.

Forrás: Magyar Állatvédelem

 

Cikkek ebben a kategóriában

„Kedvenc posztom” – játékszabályzat

ml

Ovádi Péter: Figyeljünk jobban állatainkra a hőségben!

PozsgaiReka

Húsvéti kvíz – játékszabályzat

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató