Szabadagazdi
Felelős gazdi

Pórázzal vagy anélkül?

Magyarországon belterület közterületén, például parkokban kötelező a kutyát pórázon vezetni sétáltatáskor. Természeti területen, vadászterületen – ez a vadászkutyákra nem vonatkozik – és közlekedési eszközön szintén meg kell kötnünk a kutyust. Csak a kutyafuttatásra kijelölt területeken vehetjük le a pórázt kedvencünkről. Ennek betartása nem csak mások biztonsága érdekében fontos, hanem azért is, mert a kiskutyák illetve az örökbefogadott kutyák eleinte még nem kötődnek annyira hozzánk, és megeshet, hogy elszöknek.

Minden esetben figyeljünk rá, hogy kutyánk szabadon engedése ne zavarjon senkit, és hogy biztonsággal be tudjuk hívni! Keressük fel gyakran a lakóhelyünk közelében található futtatót, hiszen a pórázon való séta nem kielégítő, főleg egy nagyobb mozgásigényű kutyának.

Cikkek ebben a kategóriában

ÁLLATVÉDELMI TÉMAHÉT A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARKBAN

PozsgaiReka

Mikor kapjon antibiotikumot kedvencünk – és mikor ne?

ml

Radar naplója – visszatekintő

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató