Szabadagazdi
Felelős gazdi Szakértő szemmel

Alapengedelmességi gyakorlatok – Ül!

A 6 alapengedelmességi feladatból ezúttal ahhoz adunk gyakorlati tanácsot, hogy miként tanítsuk meg kutyánknak az engedelmeskedést “Ül!” vezényszavunkra.

Fogjunk egy jutalomfalatot, és emeljük a kutya feje fölé homlokmagasságban. Ne hagyjuk, hogy kivegye a kezünkből, és még véletlenül se adjuk oda, ha ugrál! Vigyük a kezünket hátrafelé, a kutya háta irányába, így ha a kutya az orrával követi a falatot, előbb-utóbb önkéntelenül leteszi a fenekét. Ekkor sietve adjuk oda a falatot. A kutya hamar rá fog érezni arra, hogy mit várunk tőle.

Ha már magabiztosan leül a felemelt jutalomfalat láttán, akkor kössük hozzá a parancsszót. Mondjuk ki, hogy „Ül!”, tegyük az orra fölé a falatot, várjuk meg, amíg leteszi a fenekét, és jutalmazzunk. Innentől fogva csak akkor jutalmazzunk, ha kimondtuk a vezényszót.

Kellő mennyiségű gyakorlás után a falat elhagyható. Figyeljünk arra, hogy a kutya ne félrecsúszott fenékkel üljön, hanem szabályosan: az ültetés megalapozza a későbbi fektetést.

Cikkek ebben a kategóriában

Alapengedelmességi gyakorlatok – a láb melletti követés

ml

Mi a teendő, ha kutyánk vagy macskánk fájdalomcsillapítót fogyasztott?

ml

Ezért ne adjunk csokoládét kedvencünknek!

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató