Szabadagazdi
Felelős gazdi Szakértő szemmel

Alapengedelmességi gyakorlatok – a láb melletti követés

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Hogyan érhetjük el, hogy a kutya póráz nélkül a lábunk mellett kövessen minket? Nem árulunk el nagy titkot, hogy erre is motivációs, pozitív megerősítésen alapuló neveléssel vehetjük rá ebünket.

A kutyát elengedjük a pórázról, és egy jutalomfalatot tartunk a kezünkben magunk mellett. Tartsuk úgy, hogy a kutya, ha meg akarja szerezni a falatot, a bal oldalunkon legyen, menetiránynak előre, mindketten ugyanarra nézzünk. Ha beállt a kívánt pozícióba, gyorsan adjuk oda a falatot. Pótoljuk a megevett falatot, és lassan – ha a kutya mellettünk van – induljunk el. Ha a kutya követ minket, adjuk oda a falatot – de csak akkor, ha nem ugrál, ha nem bökdösi a kezünket a mancsával.

Egy-két falat után a kutya rájön, hogy miről szól a játék, követni fogja a falatot a kezünkben, és ezzel jön mellettünk. Menjünk tovább, és folyamatosan adjuk a falatokat, ha kutyánk a lábunk mellett követ minket. Kössük hozzá a parancsot: „Lábhoz!”, és a szó kimondása után, ha a kutya mellettünk bandukol, jutalmazzuk meg.

Amikor ez már stabilan megy, a kezünket lassan emeljük egyre magasabbra, a mell elé: így a kutya felfelé fog nézni, miközben mellettünk halad.

Cikkek ebben a kategóriában

A legtutibb kutyaápolási tippek

PozsgaiReka

Házi készítésű méhecskehotelekkel segíthetjük a beporzó rovarokat

Strbik Dorina

Lennél önkéntes vakvezetőkutya-kölyöknevelő?

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató