Szabadagazdi
Felelős gazdi Szakértő szemmel

Alapengedelmességi gyakorlatok – Helyedre!

A helyre küldés nagyon fontos lehet a lakásban tartott kutyáknál: akár akkor, amikor vendég jön, vagy akár csak mi szeretnénk egy kis nyugalmat a kutyánktól. Fontos azonban, hogy jó helyet válasszunk neki a lakásban, hogy a kutya szeressen ott feküdni. Mint arról már volt szó, a kutyát csak pozitív élmények érjék a helyén – ott ne büntessük! Lényeges az is, hogy a helyre küldést ne használjuk büntetésként!

A helyre szoktatás igen egyszerű. Rakjunk egy lezárható dobozba illatos falatokat (virslit, májat stb.), és tegyük a kutya helye mellé, jól látható helyre, ahol viszont nem éri el. Kísérjük a helyére a kutyát, és fektessük le. Szívesen fog odakocogni, hiszen jutalmat sejt. Ha lefeküdt, dicsérjük meg, jutalmazzuk meg. Ne engedjük, hogy megkaparintsa a dobozt – csak akkor jutalmazzuk, ha a helyén fekszik!

Az ott töltött időt fokozatosan emeljük – kezdetben csak egész rövid időt töltsön ott –, és arra is figyeljünk, hogy csak akkor hagyja el a helyét, ha erre engedélyt adunk. Ha a kutya már érti a feladatot, a virslis dobozt nem kell használnunk.

Cikkek ebben a kategóriában

PAPAGÁJTARTÁS – TUDNIVALÓK KEZDŐKNEK

PozsgaiReka

Alapengedelmességi gyakorlatok – Fekszik!

ml

A házi kedvencek és a gazdik számára is kockázatos

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató