Szabadagazdi
Felelős gazdi Kiemelt

Itt a tavasz – így védekezz a kullancsok ellen!

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Egész évben támadnak a kullancsok, a tavasz kirobbanásával azonban még többel találkozhatunk természetjárás, de akár egy városi kutyaséta alkalmával is. Mire figyeljünk, hogy megóvjuk kutyánkat az akár életveszélyes betegségeket is terjesztő vérszívóktól?

Kullancsbénulás… Lyme-kór… Babéziózis… rendkívül veszélyes betegségek, amelyekkel akár a mi szeretett kutyánk találkozhat és az életébe is kerülhet – és amiket egy egyszerű kullancscsípés által is elkaphat kedvencünk. Nem lehet tehát eleget beszélni arról, mennyire fontos a kullancsok és más élősködők elleni védekezés. Annál is inkább, mivel egyre kevésbe lehet „kullancsszezonról” beszélni: az enyhe telek miatt egész évben találkozhatunk a vérszívókkal.

 

A kullancsokkal már nem csak a természetben találkozhatunk, egyre több van a lakott területeken is, így akár egy rutinszerű, rövid városi séta után is találhatunk kutyánkon. Egy néhány éve készült kutatás ráadásul arra is rámutatott: hazánkban közel 30-szor nagyobb az esély a kullancs által szerzett babéziózisra, mint Európa más országaiban.

A kullancsok elleni leghatékonyabb védekezés a megelőzés.

 

Elsődleges a kullancscsípés megelőzése, hiszen a vérszívók által terjesztett betegségek azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül halálos kimenetelűek is lehetnek.

 

Létezik már olyan megoldás, mellyel akár 6 hónapon keresztül tartós védelmet nyújthatunk kedvencünknek a veszélyes kullancsok ellen, egyben más élősködők ellen is, mint a bolhák, vagy épp a lepkeszúnyogok.

lyen a magas hatékonyságú deltametrin hatóanyagú Beaphar Canishield® nyakörv, mely akár fél éven keresztül védi négylábú családtagunkat, hiszen hatóanyaga folyamatosan szabadul fel. A nyakörv hatóanyaga, a deltametrin teljesen biztonságos a kutyára: nem kerül a vérkeringésébe, így kizárólag az élősködőket támadja. Hatékonyságát laboratóriumi és terepviszonyok között is tesztelték: mindkét esetben több mint 90%-os hatékonyságot mutatott!

 

A nyakörvet rendkívül könnyen felhelyezhetjük és levehetjük. Teljesen szagtalan, így se a kutya, se a gazdi orrát nem zavarja. Kis- és közepes-, valamint nagytestű kutyák számára is elérhető megfelelő méretű nyakörv, így biztosan megtalálhatjuk kedvencünk számára a legmegfelelőbbet!

Vigyázzunk kedvenceinkre, és védekezzünk az élősködők ellen – így gondtalanul élvezhetjük a közösen töltött időt!

Forrás: https://kutyabarathelyek.hu/hu/hirek/reszletek/itt-a-tavasz-igy-vedekezz-a-kullancsok-ellen/

Cikkek ebben a kategóriában

Alapengedelmességi gyakorlatok – a behívás

ml

Így segíthetünk a kóbor macskáknak átvészelni a telet

PozsgaiReka

Miért bökdös az orrával a kutyám?

PozsgaiReka

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató