Szabadagazdi
Kiemelt Népszerű

Több év börtön várhat a polgárdi kutya- és macskamegmérgezőre

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Komoly büntetésre számíthat a polgárdi kutyamérgező, 2021-ben kimondottan az ilyen esetek elszaporodása miatt szigorított törvények értelmében.

Súlyos bűncselekménynek minősül az állatok mérgezése – hívta fel a figyelmet a Polgárdiban történt sorozatos állatmérgezések nyomán Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, valamint Nyikos László, a település polgármestere.

Az Igazságügyi Minisztérium által kiadott közös közleményükben emlékeztettek arra, hogy a mérgezéses esetek elszaporodása nyomán, illetve a természetkárosítások visszaszorítása és megelőzése céljából a 2021 végén az állatok védelme érdekében elfogadott törvényi szigorítások értelmében „komoly következményekkel kell számolnia annak, aki ilyen tettre vetemedik”. Konkrétan:

“ha az állatkínzást méreg alkalmazásával, vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.”

Arra is emlékeztettek, hogy még csak el sem kell követni ezeket a mérgezéseket, hiszen a törvény szerint:

“két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

Polgárdiban a közelmúltban fordult elő, hogy ismeretlenek fagyállóval mérgeztek meg kutyákat és macskákat, az elkövetők kézre kerítése érdekében 400 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel:

Négyszázezer forintot kap, aki leleplezi a polgárdi mérgezőt

Forrás: m.hvg.hu

Cikkek ebben a kategóriában

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

Miért fontos, hogy a karom megfelelő hosszúságú legyen?

A VESZETTSÉG KÖZEGÉSZSÉGÜGYI VONATKOZÁSAI

PozsgaiReka

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató