Szabadagazdi
Felelős gazdi Kiemelt

Kutyás kódexet adott ki a Városliget, ezek a szabályok, amiket mindenkinek be kell tartania

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Elkészült a Ligeti Kutyás Kódex, melyet a Liget Budapest a gazdik mellett szakértők bevonásával alakítottak ki, annak érdekében, hogy megkönnyítsék a kutyások és nem kutyások együttélését a parkban. A könyv segítséget és útmutatót nyújt gazdiknak, kutya nélkül érkező látogatóknak, szülőknek, sportolóknak és minden parkhasználónak, aki kutyás helyzetbe kerül.

Kutyás kódex fekteti le az együttélési szabályokat

A társasházakban élő gazdák és négylábú társaik általában nagy bajban vannak a betonrengetegben, ha játékra adnák a fejüket. Budapest ugyan bővelkedik kutyafuttatókban, mégis nagy részük nincs karbantartva, vagy nincs kellőképpen felszerelve. Éppen ezért, a Városliget felújítása során két Kutyás élményparkot is kialakítottak a parkban, melyek felszereltségükben és szolgáltatásaikban páratlanok egész Budapesten – írja weboldalán a Liget Budapest.

Nem meglepő tehát, hogy a kutyás élményparkok népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt. A Liget Budapest statisztikái szerint naponta átlagosan hétszázötven-nyolcszáz kutyus játszik azokon. Egy-egy hétvégi napon akár ezer gazdi is elhozza hozzájuk kedvencét.

A KÉT HELYSZÍNEN MEGTALÁLHATÓ ÉLMÉNYPARKOK A LIGET SZÉLÉN HELYEZKEDNEK EL, KÖNNYEN MEGKÖZELÍTHETŐEK.

Az élményparkokat a legmodernebb játszóelemekkel és a legváltozatosabb eszközökkel szerelték fel, mint például szlalom, híd, ugratók, dombokba rejtett alagutak, vagy a pedállal működtethető vizes medence. A kutyusok számára kisebb homokos felületeket is kialakítottak, hogy ha kedvük tartja, szabadon áshassanak.

A kutyával és a kutya nélkül érkező látogatók eligazodását most azonban más módon is meg kívánják könnyíteni.

EGY SAJÁTOS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT ADNAK A PARKHOZ, LIGETI KUTYÁS KÓDEX CÍMMEL.

A kódex az alábbi linken elérhető:

https://issuu.com/ligetbudapest/docs/liget_kutyakodex_final_print

Szakértők bevonásával készítették el a városligeti kutyázás szabályendszerét bemutató, segítő könyvecskét. Az online elérhető kiadvány gazdikhoz és kutyátlanokhoz egyaránt szól, és könnyebbé teszi az eligazodást, ha „kutyás” helyzetbe kerülsz, vagy csak kérdésed van ezzel a témakörrel kapcsolatban.

Forrás: magyarallatvedelem.hu

 

Cikkek ebben a kategóriában

Radar és a számok

ml

Egészséges táplálás

admin

ÁLLATVÉDELMI TÉMAHÉT A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARKBAN

PozsgaiReka

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató