Szabadagazdi
  • Nyitóoldal
  • Egyéb
  • Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek
Egyéb Felelős gazdi Kiemelt Népszerű

Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek

Megye:
Település:
Facebook elérhetőség:

Ötszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő civil szervezetek, az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik – jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Ovádi Péter – Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni polgármesterrel közösen tartott rendezvényen, a vénkerti kutyafuttatóban – azt mondta, Magyarországon nem kötelező állatot tartani, de ha tartanak, azzal felelősség is jár. Ennek kialakításában szerinte fontos szerepe van az állami, a kormányzati, az önkormányzati és a civil szervezetek összefogásának, együttműködésének.

Emlékeztetett: utóbbiak tavaly is pályázhattak ötszázmillió forint forrásra, az országban 187 civil szervezet kapott így támogatást.

Ovádi Péter fontos feladatnak nevezte “felelős állattartásra nevelni a magyar társadalmat”, amit szerinte az óvodában, iskolában kell elkezdeni.

“A ma gyermeke a jövő állattartója” – mondta, jelezve, hogy az általuk kezdeményezett állatvédelmi témahét nagyon sikeres volt, csak Debrecenből 17 óvoda és 13 iskola csatlakozott a programokhoz.

A kormánybiztos elismeréssel szólt a felelős állattartás feltételeinek megteremtésére tett helyi törekvésekről, azt mondta, Debrecen jó példát mutat, “iránytű tud lenni a többi város számára”.

Papp László közölte: Debrecen csatlakozik a kormány által meghirdetett állatvédelmi akciótervhez. Az önkormányzatnál állatvédelmi referenst neveztek ki, akinek egyik legfontosabb feladata lesz a jövőben a helyi állatvédő szervezetekkel való kapcsolattartás, a munka koordinálása.

Hozzátette: a vármegyeszékhelyen 16 ezer a regisztrált ebek száma, de szerinte ennél jóval több kutya van a városban. Jelenleg hat kutyafuttató működik Debrecenben, a jövőben a számukat növelni fogják.

A debrecen-bánki önkormányzati ebrendészeti telepen pedig a jelenlegi húsz kennelt öttel kívánják bővíteni a zsúfoltság mérséklésére – jelezte Papp László.

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Cikkek ebben a kategóriában

Új kötelezettséggel kell számolniuk a kedvtelésből tartott állatokkal kereskedőknek

Strbik Dorina

Ízlelés kutyáknál – Hogyan érzik kedvenceink az ízeket?

PozsgaiReka

Alapengedelmességi gyakorlatok – Ott maradsz!

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató