Kutyakeksz almával
Hozzávalók
2 és 1/2 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 csésze kukoricadara,
1 finomra vágott vagy reszelt alma (héj nélkül)
1 egész tojás felverve
1/3 csésze növényi olaj
1/2 csésze hideg víz
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra, és olajozzuk meg a sütőpapírt. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet a kukoricadarával, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól dolgozzuk össze. Lisztezzük be a gyúródeszkát, és nyújtsuk ki a tésztát kb. 2-2,5 cm vastagságúra. Tésztakiszúróval szaggassuk ki, és a sütőpapírral borított tepsiben 35 percre tegyük a sütőbe. Miután megsültek, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk benne a kekszeket még 35-40 percig, hogy ropogósak legyenek. Kihűlés után máris fogyaszthatók. A maradékot tegyük bele légmentesen zárható tasakba vagy dobozba, és fagyasszuk le.