Szabadagazdi
Egyéb Nem kutya!

A veszettség megelőzhető

A Nébih újabb ismeretterjesztő kommunikációs kampánnyal hívja fel a lakosság figyelmét a veszettségmegelőzésre. A kampány során kreatív tartalmakkal, illetve rövid videókban mutatjuk be a betegség sajátosságait, tüneteit, kórtanát és a megelőzés lehetőségeit.

A mostani figyelemfelhívó kampány abba a 2016-ban útjára indított, hosszú távú veszettségmegelőzési projektbe illeszkedik bele, amelynek célja, hogy a lakosság felismerje a betegségre utaló tüneteket, és jelentse a veszettségre gyanús állatokat az állategészségügyi hatóság felé, ugyanakkor a városi környezetben is egyre gyakrabban megjelenő, egészséges rókák ne okozzanak felesleges riadalmat.

Ha veszettségre gyanús vadállatot lát, értesítse a helyileg illetékes
állat-egészségügyi hatóságot, vagy hívja
a Nébih Zöldszámát! +36 80 263 244

Az Európai Bizottság korábban azt a célt tűzte ki, hogy 2020-ra az EU valamennyi tagállamában felszámolják a betegséget. A projekt hatására a veszettség hazánkban és az Európai Unió teljes területén jelentősen visszaszorult, és csak ritka esetben fordul elő. Ugyanakkor Magyarország földrajzi elhelyezkedése miatt nem függesztheti fel a veszettség megelőzése érdekében folyó munkát, sikereinket pedig csak a hatóságok és a lakosság együttműködésével tarthatjuk meg.

Cikkek ebben a kategóriában

Moderálási alapelveink a Facebook-on

ml

„Az első… ” – Nyereményjáték játékszabályzat

ml

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató