Szabadagazdi
Felelős gazdi Népszerű Szakértő szemmel

Vasárnap rendezik meg a VI. Belvárosi Kutyafesztivált

Családi programokkal, szórakoztatóan szeretné felhívni a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbe fogadására vasárnap a budapesti Olimpia Parkban a VI. Belvárosi Kutyafesztivál.

A rendezvényen minden szolgáltatás ingyenes: kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápiás bemutatók, kutya viselkedésterápiás tanácsok, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyabiléta-gravírozás, kutyakereső alkalmazás, kutyás bemutatók és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény, előadás várja az érdeklődőket – közölte az MTI-vel hétfőn a szervező Vigyél Haza Alapítvány.
Mint kiemelték, kutyatartóknak és leendő gazdáknak szól a Gazdijogsi program, melynek során bárki kipróbálhatja, hogy megérdemelné-e a “gazdijogsit”.
Bemutatkozik az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai támogatásával létrejött Állatvédelem gyerekeknek program is, továbbá Fodor Kinga állatorvos és Vámosi-Nagy Nóra kutyakiképző is előadást tart.
Akiknek még nincsen házi kedvencük, a Kutyasétáltató nap keretében, önkéntesek segítségével kipróbálhatják, milyen érzés lehet egy kutya gazdájának lenni. A sétáltatást az X-Faktorban feltűnt Catherine Dederick (Mardoll) is segíti majd.
A kutya-gazdi fotózáson Trokán Nóra színművész készíti el a gazdák és kedvenceik képeit 11 és 14 óra között, majd a X Faktor tavalyi női győztese, Paulina ad minikoncertet.
A Kutyafesztivállal párhuzamosan az V. kerület önkormányzata az Olimpia parkban Belvárosi Családi Pikniket is tart, melynek programjában koncertek, kézműves foglalkozások, mutatványosok, játszótéri programok, bábszínház és sportprogramok egyaránt szerepelnek.
A Belvárosi Kutyafesztivál esőnapja május 14. – közölték a szervezők.

Fotó: Shutterstock

Forrás: MTI

Cikkek ebben a kategóriában

Figyelmeztet a Nébih: Veszett kutyát találtak Magyarországon

PozsgaiReka

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja

PozsgaiReka

Támogatást igényelhetnek az ebtenyésztők a magyar ebfajták törzskönyvéhez

Strbik Dorina

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató