Szabadagazdi
Felelős gazdi Szakértő szemmel

Lennél önkéntes vakvezetőkutya-kölyöknevelő?

Emlékszel Radarra, a Nébih örökbefogadott (akkor még leendő) vakvezető kutyájára? Akkor talán tudod, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) vakvezetőkutya-iskolájában folyamatosan képzik a látássérülteket segítő ebeket. Mielőtt azonban képzésük elindulna, két hónapos koruktól egyéves korukig önkéntes nevelő családok otthonában szerzik meg életük első évének legfontosabb tapasztalatait. Ez a korai nevelés teszi lehetővé, hogy a kölyökkutyák jól szocializált, kiegyensúlyozott felnőtt kutyákká fejlődhessenek.

Az iskola ezért időről időre önkéntes kölyöknevelőket is keres, akik ebben a fontos életkorban gondoskodásukkal és munkájukkal megalapozzák, hogy a kölyökből jól alkalmazkodó, barátságos és vezetésre alkalmas kutya váljon.

Te is szeretnél segíteni a vakvezetőkutyák nevelésében? Nézd meg a vakvezetőkutya-iskola honlapján, hogy milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy belőled is önkéntes nevelő válhasson!

Információért katt ide:

https://vakvezetokutya.hu/vakvezetokutya-hu/on-is-segithet/

Cikkek ebben a kategóriában

Ne ajándékozz élő állatot!

ml

Amit nem látunk, az nincs

ml

Mikor kapjon antibiotikumot kedvencünk – és mikor ne?

ml

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató